Medica Macháček
Uherské Hradiště
tel: 736 180 817
(volejte po 9:00)
 Blog

Abeceda zdravých znamének

publikováno: 24.6.2021

Vyšetření znamének by mělo patřit mezi každoroční pravidelnou preventivní prohlídku. I tady platí – prevence je základ. A pokud už zaznamenáte nežádoucí změny, návštěvu dermatologa neodkládejte. Včasným zachycením problému můžeme společně předejít velkým nepříjemnostem.

Jaké projevy byste měli sledovat v souvislosti se znaménky? Jak poznat, že možná něco není v pořádku? Pomůže vám „abeceda zdravých znamének“.

„A“ JAKO ASYMETRIE

Své tělo známe nejlépe, a tak jsme vždy první, kdo zaznamená viditelnou změnu u znaménka, na méně viditelných místech to mohou být naši blízcí. Pokud zaznamenáte jakoukoli změnu ve tvaru znaménka, zpozorněte.

„B“ JAKO BORDERS (OKRAJE)

Hlídejte si pečlivě okraje znamének. Pokud byste zaznamenali jakoukoli změnu – „roztékání“, vyvýšeniny, zvětšování – je to důvodem k návštěvě dermatologa.

„C“ JAKO COLOUR (BARVA)

Změnilo vaše znaménko barvu? Pak se objednejte na prohlídku. Barva je jedním z aspektů, které byste měli sledovat obzvlášť za slunečných měsíců.

„D“ JAKO DIAMETER (ROZMĚR)

Když budete sledovat rozměr svých znamének, uděláte jen dobře. Pokud se některé z nich začne zvětšovat, přijďte si je nechat odborně vyšetřit.

„E“ JAKO EVOLUTION (VÝVOJ)

Vývoj je skvělá věc pro lidstvo, ale ne pro znaménka. Pokud na svých znaménkách zaznamenáte jakoukoli změnu v tomto směru, zavolejte do naší ambulance na telefon 736 180 817. Ráda vás odborně prohlédnu.

kontakt

Medica Macháček s.r.o.
Havlíčkova 1239
Uherské Hradiště
686 01


tel: 736 180 817 (volejte po 9:00)
info@medica-uh.cz

Napište nám

Objednávky termínů vyšetření pouze telefonicky!
Písemný kontakt slouží k ostatní komunikaci.
Instagram

kudy k nám

Sídlíme nad lékarnou Ernest Apotheke ve 2.patře / zobrazit na mapy.cz

Zpráva byla odeslána. Děkujeme.

zavřít
Zpráva nebyla odeslána. Zadejte prosím správný název dne.

zavřít